+40722232686 | +40770317913 |

contact@opticiris.ro

Despre cabinet

Această pagină este disponibilă și în: enEN

Firma noastra, OPTIC IRIS SRL, coordonata de domnul Burcea Cristian ofera servicii de Protezare Oculara, Bile Acrilice, Epiteze şi Conformatoare.

Cabinet
Zona de lucru protezare

Proteza oculară este facută pentru fiecare purtător în parte, în prealabil fiind controlate dimensiunile cavității oculare printr-un mulaj special.

Se obține astfel un conformator din material acrilic care se ajustează, până se atinge forma optimă în cavitate, deschiderea pleoapelor rămânând egală cu cea a ochiului sanatos.

Irisul și sclera se colorează manual, după culoarea ochiului sănătos. Se aplică un strat transparent din material acrilic peste proteza realizată pentru protecție și aspect natural.

Termenul optim de efectuare a unei proteze se situează la 6 săptămâni de la data operației. Foarte important este însă ca medicul să îndrume pacientul către laboratorul nostru de protezare oculara la aproximativ două săptamâni de la operatie. (după ce se scot firele).

În acest moment se poate aplica deja un conformator, cu care pacientul va sta până la data executarii protezei propriu-zise, dată care va fi stabilită tot cu această ocazie.

Timpul necesar realizării unei proteze oculare este de 3-4 zile, cu mențiunea că pacientul va trebui să vină in fiecare zi pentru probe, masuratori, pictura.

Materialele utilizate la confecționarea protezelor sunt rășinile acrilice și acrilate care prezintă urmatoarele caracteristici:

  • stabilitate volumetrică,
  • rezistență mecanică,
  • insolubilitate în apă
  • rezistență deosebită la acțiunea acizilor și a bazelor slabe,
  • toleranță foarte bună a țesuturilor.
  • termica (pastreaza temperatura coporala)

Intoleranțele la acrilat pot apărea foarte rar și sunt datorate mai curând unei igiene necorespunzătoare sau unei adaptări neadecvate a protezei în cavitatea oculara.

Refacerea cât mai exactă a fizionomiei pacientului prin aplicarea unei proteze oculare este influențată de cauza care a dus la pierderea globului ocular (malformatie congenitala, glob dezorganizat posttraumatic , glob atrofic după afecțiuni oculare medico-chirurgicale, afectiuni tumorale, enucleatie). De aceea pentru o cât mai bună protezare, cu mobilitate crescută a protezei, se recomanda respectarea celor mai sus mentionate.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.